Vaccination

Alla hundar som kommer från land utanför Sverige och Norge måste ha rabiesvaccin.

Alla hundarna, oavsett från vilket land, måste vara vaccinerade mot valpsjuka, parvo och smittsam leversjukdom. 1:a gångs vaccinerade hundar får inte ha vaccin som är äldre än 1 år (365 dagar).Revaccinerade hundar (från andra dokumenterade vaccinationen på vaccinationskortet) får inte ha vaccin som är äldre än 4 år under tävlingen.

Vaccinationen ska vara gjord minst 14 dagar före tävlingsdagen. Vidare rekommenderas att deltagande hundar dessutom är vaccinerade mot parainfluensa (kennelhosta).

Eftersom loppet går genom Sverige gäller de svenska antidopningsbestämmelserna!

I utgångspunkt är alla mediciner för hundar samt doping av hundar och förare förbjudet. Om en deltagare blir ertappad med mediciner i släden, riskerar vederbörande att bli diskvalificerad. Många mediciner har dessutom karensregler, d.v.s. att de inte kan ges inom ett visst antal dagar före en tävling. För detaljer om medicinering av hundar finns mer information på www.skk.se. Vid nödvändig medicinering som är tillåten, vänligen kontakta domaren och säg till före tävlingen så att det inte blir något missförstånd. Observera att det svenska dopingreglemente är strängare än reglerna från IFSS.

Här kan du ta del av Nationellt dopingreglemente utfärdat av Svenska kennelklubben och bl.a. Svenska Draghundsportsförbundet. Kompleteras med ATC-förteckning med svenska läkemedelssubstanser.

https://www.skk.se/globalassets/dokument/utstallning/nationellt-dopingreglemente-for-hund_t24.pdf?fbclid=IwAR0lNX_z6c67LaysirRTP6oITkf9TZymbJL6feBBkNwUDhRptY91p7hDr1M

Posted

in

by

Tags: